ors-rioolservice.nl

Riool verstopt? Wat moet ik doen?

Een verstopt riool, daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Het kan behoorlijk wat overlast veroorzaken door stank en door het feit dat je de badkamer, keuken en/of toilet een tijdje niet kunt gebruiken. In dit artikel leggen we jou uit wat je kunt doen op het moment dat je last hebt van een verstopt riool.

Neem contact op met een rioolservice bedrijf

Zodra je het gevoel hebt dat het riool aan het verstoppen is, kun je het beste contact opnemen met een rioolservice bedrijf. Deze komen langs en doen inspectie. Rioolbedrijven inspecteren op verschillende manieren. Zo heb je bedrijven die het met de camera doen, terwijl dat andere bedrijven de boel open moeten breken. Na de inspectie kan een bedrijf bepalen wat er moet gebeuren. Indien het riool verstopt is, zal het riool opgebroken worden en de troep verwijderd worden.

Kosten ontstoppen riool

Het is lastig om iets over de kosten te zeggen van het ontstoppen van een riool. In werkelijkheid liggen de kosten vaak hoger dan dat je van te voren gehoopt had. De meeste rioolbedrijven kunnen jou pas duidelijkheid geven over de kosten voor de ontstopping zodra ze weten wat er aan de hand is (en dus inspectie gedaan hebben).

Stankoverlast bij verstopt riool

Zoals je waarschijnlijk al wist kan de stankoverlast bij een verstopt riool behoorlijk groot zijn. Een rioolbedrijf weet hier altijd wel raad mee en kan jou helpen met het oplossen van het probleem. Voor meer informatie over riool ontstoppen klik je op de link.