Tuinkabouters

Tuinkabouters

Het zou leuk zijn om je tuin te versieren met leuke tuinkabouters. Je kan ze vinden in allerlei kleuren, afmetingen en hebben allemaal ook hun eigen karakteristieken. Het blijkt dat de eerste tuinkabouter in Oostenrijk in de 19de eeuw werd gemaakt. Het waren meer de vrouwen van adel die de kabouters gebruikten om hun baroktuinen mooier te maken. Ze deden dat met verschillende elfjes, trollen en andere sprookjesfiguren zoals kabouters.

smeetstuinontwerp.nl tuinkabouters

Slot Mirabel en kabouter hype

In het Oostenrijkse Salzburg heb je slot Mirabel. Daar kun je kaboutertuin Zwerglgarten vinden. In deze tuin kan je verschillende kabouters vinden die gemaakt zijn van marmer. Het is daadwerkelijk echt een bezienswaardigheid. Het waren vooral de Duitsers die heel veel van tuinkabouters hielden. Het heeft dan ook niet lang geduurd tot dat er een kabouter hype begon te groeien. Het waren de verschillende Europese bedrijven die begonnen om tuinkabouters te produceren. In 1898 werden ze zelfs op een bekende beurs ten toongesteld. Vanaf toen begon de populariteit van de tuinkabouter wereldwijd te groeien. Zo werden ook de Russen en Amerikanen dol op de leuke kabouters met hun puntmutsje.

Mooie kabouters voor je tuin

Tegenwoordig is er geen kabouter hype meer maar de kabouters blijven door bepaalde mensen toch geliefd. Men gebruikt ze nog steeds om de tuin op te fleuren, worden ze op paden gezet of krijgen ook in huis een leuk plekje. Je vindt er een grote vari√ęteit aan kabouters bij specialisten zoals Tuinkaboutershop.nl. Je hebt keuze uit grote en kleine tuinkabouters. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor kabouterlampen of zelfs een fluitende kabouter. Ook heb je de kabouter met een schepje of met een gieter alsof hij de bloemen water geeft, deze kan je heel toepasselijk in de tuin zetten. Heb je toevallig een vijver dan kan je ook kiezen voor een kabouter met een hengel. Die kan je dan bij de vijver plaatsen. Waar je voorkeur ook naar uitgaat je zal zeker de kabouters vinden die het best passen in je tuin. Als het nou de voortuin of achtertuin is, maakt niet uit. Ook al heb je alleen maar een balkon, kan je nog genieten van de vele tuinkabouters. Ze geven het een leuke en gezellige uitstraling. Ben je toch niet zo van de tuinkabouters? Dan zijn er natuurlijk ook andere tuinbeelden zoals dieren, waaronder eekhoorns, katten en honden of zelfs Chinese krijgers te vinden hier.

Eigen thema

De vele kabouters komen ook met hun eigen thema en een eigen verhaal. Je kan ze alleen plaatsen maar ook samen zetten als een familie bij elkaar.  Als je naar de tuinkabouters kijkt hebben ze allemaal hun eigen karakteristieken en gezichtsuitdrukkingen. Kabouters blijven leuk en oefenen nog steeds een grote aantrekkingskracht uit op vele mensen. Gebruik ze in de tuin of zet ze ook in huis. Hoe dan ook de tuinkabouters zullen het wonen alleen nog maar gezelliger maken.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>